Skip to main content

Van Dromen naar Realiteit: Het Verhaal Achter Onze Bed & Breakfast

Als veertiger heb ik al heel wat meegemaakt, maar één ding staat vast: het leven zit vol verrassingen en avonturen. En vandaag wil ik een bijzonder avontuur met jullie delen, een avontuur dat begon met een droom en uitmondde in iets fantastisch.

Maar laten we even teruggaan naar het begin. Ik ben Pascal, en ik ken Simone al sinds onze opleiding aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven. Na mijn afstuderen in ’99 belandde ik in de wereld van reclame, in hartje Eindhoven. Simone daarentegen ging verder met haar passie voor kunst, ze gaat de leraaropleidig beeldende vakken volgen eerst in Sittard en later aan de Academie beeldende kunst in Maastricht. En zo begon ons leven samen, met een knus appartementje in Woensel, Eindhoven.

Zoals het gaat, veranderen dromen en verlangens met de tijd. Na het afstuderen van Simone begon de zoektocht naar iets groters, iets dat beter paste bij onze toekomstplannen. We vonden een schattige patiowoning in Meerhoven, maar na twee jaar begon het te kriebelen. We wilden iets centraler, tussen Venlo, waar Simone werkte, Herkenbosch waar haar ouders woonden (en haar geliefde paard stond) en Eindhoven, waar ik nog steeds met veel plezier werkte. En zo kwamen we terecht in het charmante Haelen, waar ons gezinnetje groeide met twee prachtige jongens.

Tussen het alledaagse leven en de verplichtingen door, bleef die ene droom ons achtervolgen. Een droom van een eigen Bed & Breakfast. Het idee om mensen te verwelkomen, te verzorgen en te omringen met de schoonheid van onze omgeving liet ons niet los. Telkens als we op avontuur gingen, op vakantie of gewoon een dagje weg, werd het gespreksonderwerp: ‘Hoe zou het zijn als wij dit zouden doen?’ Soms was die droom ver weg, op andere momenten brandde hij fel, maar hij doofde nooit helemaal.

Het leven heeft een manier om ons te herinneren aan onze diepste verlangens. Na meerdere reorganisaties op het werk besefte ik dat de enige zekerheid die we hebben, de zekerheid is dat het leven verandert. Met die gedachte in ons achterhoofd en de onweerstaanbare drang om onze droom na te jagen, namen we een besluit: we zouden onze droom najagen, hoe onzeker de weg ook mocht lijken.

En zo bracht Kerst 2019 ons naar de Engelmanstraat. Een onschuldige verkenning, een kijkje in het onbekende. Maar wat we ontdekten, verraste ons en greep ons meteen bij de keel. Daar, in dat oude pand, zagen we onze toekomst. Een Bed & Breakfast. Onze Bed & Breakfast.

Na meer dan een jaar van hard werken, verbouwen en plannen maken, zijn we er klaar voor. Een nieuw hoofdstuk in ons leven begint, vol enthousiasme, passie en de belofte van nieuwe ontmoetingen. Dit is ons verhaal, ons avontuur. En we nodigen jou uit om met ons mee te gaan, om deel uit te maken van dit nieuwe hoofdstuk, om samen herinneringen te maken en dromen waar te maken.

Dus, wat denk je ervan? Durf je het avontuur aan te gaan? Wij zijn er klaar voor, en we hopen van harte dat jij ook met ons mee gaat.