Skip to main content

Beste avonturiers en liefhebbers van tradities,

Bij Bed and Breakfast den Engel zijn we altijd op zoek naar unieke ervaringen die onze gasten kunnen inspireren en verwonderen. En vandaag willen we je meenemen op een reis naar het pittoreske dorpje Nunhem, waar een betoverende traditie nog altijd springlevend is: de St. Servaasprocessie.

In veel Limburgse dorpen is de traditie van de processie helaas verdwenen, maar niet in Nunhem. Ondanks dat dit dorpje slechts 670 inwoners telt, wordt er jaarlijks een adembenemend bloementapijt van maar liefst 80 meter lengte uitgerold voor de St. Servaaskapel. Een spektakel dat je niet mag missen!

Tijdens de processie wordt de heilige Servatius geëerd, de eerste bisschop van Maastricht die een grote rol speelde bij de bekering van de regio tot het christendom. Een rijke geschiedenis die nog altijd voelbaar is in de straten van Nunhem.
Het bijzondere aan deze traditie is de betrokkenheid van de hele gemeenschap. Het halve dorp werkt mee aan het bloementapijt of vervult een rol in de processie, van jong tot oud. En terwijl de stoet zich voortbeweegt door de straten, zijn toeschouwers schaars. Waarom? Omdat iedereen meeloopt natuurlijk!

Na de plechtigheden lonkt het prachtige natuurgebied van Leudal, waar je nog een heerlijk rondje kunt wandelen en kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. En als kers op de taart: het bloementapijt wordt niet opgeruimd na de processie, dus je hebt nog enkele dagen de tijd om het te bewonderen. Wees er snel bij, want hoewel de bloemen zullen verwelken, zal de herinnering aan deze betoverende traditie nog lang blijven voortleven.

Dus waar wacht je nog op? Kom en ontdek de magie van de St. Servaasprocessie in Nunhem, en verblijf in Bed and Breakfast den Engel voor een onvergetelijk Limburgs avontuur!

Met warme groet,
Pascal
Bed and Breakfast den Engel

Bron: Chris Rozema op Instagram @wandelmeneer